Terroristákat lát a bevándorlókban Semjén

POLITIKA
2015 június 15., 10:43
comments 484

Bevándorlás-ellenes sajtótájékoztatót tartott a KDNP, a párt legnagyobb ágyúit vetette be. Semjén Zsolt és Harrach Péter ismertette a kereszténydemokrata álláspontot a hozzánk érkezőkről. Nem voltunk ott, az MTI és az Index tudósításából szedtük össze mindazt, amit tudni kell a KDNP válaszairól menekültügyben.

Kezdjük a baloldallal:

Semjén Zsolt szerint a baloldal felelőtlen, Magyarország-ellenes propagandát folytat, amikor meg akarja akadályozni, hogy a kormány megvédje a magyar embereket a kontroll nélküli bevándorlók tömegétől. És igen, emlékezzünk arra, amikor Gyurcsány és Kovács László a határon túliakkal riogatott. 

A KDNP-elnök az Index szerint belement egy olyan gondolatmenetbe is, hogy a szocialisták valószínűleg azt gondolják, hogy az európai kultúrán kívüliek, akiknek idegenek a magyar érdekek, azok baloldali szavazók lesznek. Ezért a magyarok érdekeit veszélyeztetve a baloldal abban érdekelt, hogy idetelepedjenek ezek az emberek Magyarországra.

Semjén szerint abban nincs és nem is lehet vita, hogy az emberiesség nevében hozzá kell járulnia minden civilizált országnak ahhoz, hogy akik akár gazdasági, akár politikai, vallási okokból kényszerülnek menekülni, azok emberi életet élhessenek a saját szülőföldjükön.

semjén harrach

A magyar kormány jelentős összegekkel járult hozzá Afganisztánban, Irakban a helyzet javításához, és Szíriában is humanitárius segítségnyújtás történik részben állami, részben egyházi, civil szervezetek közreműködésével.

Akik valóban politikai, vallási vagy etnikai okokból menekülnek, azokat az emberiesség jegyében be kell fogadniuk a civilizált országoknak. Sorsukban sokszor a nagyhatalmi játszmák, tévedések is közrejátszanak, "az arab tavasz is őszbe fordult" - jegyezte meg Semjén Zsolt. Ugyanakkor az ország és a nemzet előtti felelősség jegyében túl kell lépni a politikailag korrekt beszéden - folytatta -, mert ez lehet, hogy politikailag beleillik a fősodorba, de azzal a veszéllyel nem képes szembenézni, amivel Európa és Magyarország kénytelen.

Semjén azt is közölte, egyszer lehet egy országot élhetetlenné tenni, ha integrálhatatlan tömegek jönnek ide, az generációk múlva is érezteti a hatását.

A tapasztalatok szerint nemcsak asszimilálhatatlan, hanem integrálhatatlan tömegekről van szó, amelynek tagjai az európaitól idegen, sőt néhány esetben ellenséges kulturális, vallási háttérből jönnek, és mentalitásban is veszélyesek az itt élőkre.

Semjén az MTI szerint azt mondta: nem állítja, hogy mindenki potenciális terrorista, de nagy a veszélye annak, hogy nem lehet integrálni az érkezőket. További probléma, hogy ezeknek az embereknek a nemzetbiztonsági ellenőrzése szinte megoldhatatlan - tette hozzá.

Az Index még azt is idézte tőle, hogy

Nem minden iszlám hátterű ember terrorista, de buddhista hátterű terroristát még nem láttunk

Erről Srí Lankán és Burmában biztosan mást gondolnak. Meg azt is mondta:

„a terrorista veszély nem előítélet, hanem utóítélet, tapasztalati tény, amely veszélynek a magyarokat nem lehet kitenni".

Semjén szerint asszimilálódni nem kötelező, de integrálódni igen, tiszteletben kell tartani, hogy ez egy keresztény hátterű ország.

És nagyvonalúan megengedte, hogy gazdasági migránsokat is befogadjon Magyarország, de csak olyanokat, akik a javára válnak. 

Harrach Péter frakcióvezető szerint kettős felelősség terheli őket, egyrészt az európai kultúra és Magyarország lakossága, valamint a bajba jutott ember megsegítése iránt. Kijelentette: amikor a korlátlan bevándorlást engedélyezik, akkor veszélyeztetik az európai kultúrát és a polgárok biztonságát, ami nem lehet megoldás.

Keresztény emberként a bajba jutott embereken segíteni kell, de ez nem feltétlenül Magyarország határain belül kell, hogy megtörténjen - mondta Harrach Péter, aki a hajléktalanok megsegítését hozta fel példaként. Amikor rajtuk segíteni akar valaki, nem úgy teszi, hogy befogadja az otthonába. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.