A magyar és a szerb hatóságok letartóztattak 38 szerb rendőrt és határőrt

határ
2015 június 16., 06:32
comments 66
photo_camera Német rendőrök (b, b2), szerb határőrök (b3,j) és csendőrök (j2,j3) a szerb-magyar határ közelében február 13-án – Németországból húsz rendőr érkezett az országhatárra, akik a Koszovóból az EU-ba útnak indult menedékkérők ellenőrzésében segítenek (Fotó: Molnár Edvárd / MTI)

Korrupcióval és hivatali visszaéléssel vádolják az akcióban elfogottakat, amihez fogható évtizedek óta nem volt Szerbiában – közölte a szerb belügyminisztérium, ami szerint egy civilt is letartóztattak.

A 29 meg nem nevezett rendőr és a 9 vámtiszt a vajdasági Béregben és a közeli határátkelőn szolgáltak, az elmúlt 15 hónapban itt segíthették az embereket Magyarországra, azaz az EU-ba és onnan vissza vám- és vízummentesen átjutni – írja a Reuters.

Szerbia is belépne az EU-ba, de előbb vissza kéne szorítania a korrupciót és a szervezett bűnözést – és persze Putyinnak is lenne ehhez egy-két szava.

Tegnap egyébként a magyar rendőrök 396 határsértőt fogtak el Csongrád megyében, a legnagyobb csoportot Ásotthalom mellett tartóztatták fel, ott 86 afgán, nyolc szíriai, három iraki, két iráni és egy-egy kongói meg nigériai állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. Az országban tegnap 486 határsértőt fogtak el, négy esetben közokirat–hamisítás, egy gyanúsított ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás  – írja az MTI.

És most valami egészen más: jöjjön a Meet the Flintstones a Hungarian Border Guard Orchestra előadásában!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.