„Az Unió impotens” – mondta Harrach Péter

Harrach Péter szerint Európa rövidesen nem lesz Európa, ha a távoli országokból érkezők bevándorlása folytatódik. A KDNP-s politikus a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában bírálta az EU bevándorláspolitikáját.

Harrach Péter arról beszélt, hogy a távoli kultúrák nem képesek integrálódni Európában, a multikulturális társadalom pedig megbukott. Azt mondta, nem érti az „ultraliberális döntéshozókat”, azokat, akik a korlátlan bevándorlás hívei – írja az MTI.

A KDNP-s képviselő szerint a jelenlegi súlyos helyzetben két fontos alapelvnek együtt kell érvényt szerezni.

  1. Ki kell mondani, hogy – az európai kultúráért és a magyar emberekért felelősséget érezve – nem engedhető meg, hogy tömegek vándoroljanak be Magyarországra és Európába.
  2. Legalább ilyen hangsúllyal ki kell mondani azt is, hogy „a segítségre szoruló emberen segítenünk kell”.

Az üldözöttek és a gazdasági bevándorlók között azonban különbséget kell tenni – mondta.

Megint felhívta a figyelmet arra is, hogy a bevándorlók között „bűnözők és terroristák lapulnak meg”, akik veszélyeztetik az emberek életét és biztonságát.

A KDNP szerint a hosszú távú megoldás az, ha a szülőföldön maradáshoz megadnak minden segítséget.

Harrach Péter szerint az unió vezetéséről nem lehet elmondani, hogy hatékony lenne. Úgy fogalmazott, „erős kifejezés, ha azt mondom, hogy az unió impotens, de lényegében erről van szó”. Szerinte a menekültügyben határozott lépésekre van szükség, és ezt szorgalmazza Magyarország is.

Azt mondta, a helyzet menekültügyben súlyos, ezért reméli, hogy rövidesen megváltoztatják az uniós szabályozást.