Elvesztette a telefonját, aztán egy alkalmazással megkereste, elment érte, megölték

külföld
2015 június 17., 05:23
comments 204

A 18 éves kanadai Jeremy Cook a hétvégén hagyta a telefonját véletlenül egy taxi hátsó ülésén. A fiú nem esett pánikba, egy nyomkövető alkalmazással lenyomozta a telefonját és egy rokonával elment arra a címre, ahol az app szerint a telefon is volt. Itt három emberrel találkoztak, akik egy autóban ülve beszéltek a fiúval meg a kísérőjével. Nem akarták visszaadni a telefont.

A vita kezdett eldurvulni, a három férfi elhajtott volna az autóval, de Jeremy Cook megragadta a vezetőoldali ajtót. Erre az autóban ülők többször belelőttek, a fiú később bele is halt a sérüléseibe.

A rendőrség később megtalálta az autót, ami egy oszlopnak csapódott és egy közeli sikátorban állt, üresen. Meglett Cook telefonja is, a nyomozók jelenleg a közeli biztonsági kamerák felvételei alapján próbálják rekonstruálni, hogy pontosan mi történhetett.

Annyi már most biztos, hogy Cooknak nem volt korábbi kapcsolata a támadójával, és a fiúnak még a rendőrséggel sem akadt problémája. Valószínűleg tényleg csak azért halt meg, mert vissza akarta szerezni elvesztett telefonját.

A kanadai rendőrség ezért hasonló esetekben arra figyelmeztet, hogy senki ne induljon az ilyen nyomkereső alkalmazások alapján visszaszerezni a dolgait, ha csak egy kicsit is úgy érzi, hogy erőszakos vége lehet a túrának. A rendőrség is elismeri, hogy ezek az alkalmazások valóban remek eszközök a hasonló esetekre, de elővigyázatosságra is intenek: jobb inkább nekik megmondani, hol a cucc, mint egyedül érte menni és kockáztatni. (CBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.