Gömöri Zsolt tényleg a mai Magyarország címerállata: a paralimpiai bizottság elnöke már a megválasztásának napján a végtörlesztését intézte

Magyar Paralimpiai Bizottság felügyelőbizottsága már hetekkel ezelőtt megírta, hogy a Gömöri Zsolt vezette, a közelmúltban botrányt botrányra halmozó testület elvesztette a sportolók bizalmát, viszont a nyilvánosságra hozott jelentésből pont a legdurvább dolgokat hagyták ki. A hvg.hu megszerezte az eredeti dokumentumot, ami teljesen már hangvételű, mint a nyilvánosságra hozott anyag, és a kedden lemondó Gömöriről is durva dolgok derülnek ki benne. Igaz, Gömöriről eddig is durva dolgok derültek ki, de ez tényleg felteszi a pontot az i-re.

Az eddig is lehetett tudni, hogy Gömöri a bizottság pénzéből kapott 3 milliós vissza nem térítendő támogatást hitele végtörlesztéséhez. Ő maga azt állította, hogy ezt törvényesen kapta, de a felügyelőbizottság megállapította, hogy nem, hiszen az ilyen munkáltatói támogatást közvetlenül a banknak kell utalni, ezt meg Gömöri a saját számlájára kapta. Igaz, azt állítja, hogy onnan rögtön továbblőtte a banknak, és a Paralimpiai Bizottság gazdasági vezetőjének hibájából történt a tévedés. A gazdasági vezető azóta összeveszett Gömörivel, azt állítja, hogy az elnök meg akarta vesztegetni és hogy Gömöri olyan pénzeket vett el, amikre nem lett volna jogosult.

De a lényeg az, hogy a végtörlesztésben nyújtott munkáltatói támogatás határideje  2012. január 30. volt.

Gömörit pedig Magyar Paralimpiai Bizottság közgyűlése 2012. január 27-én választotta elnöknek négy évre, tehát nagyon sietni kellett.

Siettek is, az elnökség még január 27-én döntött arról, hogy Gömöri főállású munkaviszonyban lesz elnöke a bizottságnak (csak így jár a támogatás). Ugyanezen a napon aláírták Gömöri munkaszerződését is, a munkaviszony kezdete: január 27. Két nappal később már a bank számláján volt a 3 millió forint, ehhez pedig - hozzászámolva a 2012-es utalások átfutási idejét, folyamatosan papírozni kellett. Az tovább hosszabbította az eljárást, hogy először Gömöri kapta a pénzt, ő utalta tovább.