Mindig lehet nagyobb a trafikmutyi

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Alig tízmillió forintért, ahogy a hírről beszámoló Népszabadság fogalmaz, egy középkategóriás autó áráért kapta meg 2015-re a nagykereskedelmi dohánykoncesszió jogáz a British American Tobacco és a Lázár Jánossal baráti szálakkal kötődő Continental érdekkörébe tartozó Tabán Trafik Zrt.

Lázár a múlt héten még 600 millió forintos díjról beszélt, ami még mindig kevésnek tűnt a trafikellátónak saccolt évi 5-10 milliárd forintos haszonhou képest. Ehhez képest csütörtökön kiderült, hogy a nyertes cégeknek idén csak 10 milliót, 2016-ban 100-at, aztán évente 100 millióval kell többet fizetniük, és így csak 2021-re érik el az évi 600 milliós díjat.

Szerdán már a Népszabadság megírta, hogy három dohánycég, a Philip Morris, a JTI és a Imperial Tobacco is tiltakozását fejezte ki, hogy az NFM mindenfajta nyílt pályázat nélkül, átláthatatlanul adta ki a dohány nagykereskedelem jogát. A cégek közölték, minden jogi eszközt fel fognak használni az őket súlyosan versenyhátrányba hozó rendszerrel szemben.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.