Para Orbán-fotóval rémisztget a legolvasottabb szerb napilap

Média
2015 június 19., 09:51
comments 300

Szerbia nem tábor!

Ezzel a címmel és Orbán Viktor kerítés mögé montírozott portréjával a címlapján jelent meg pénteken Szerbia legnagyobb példányszámú újságja, a Blic.

photo_camera Fotó: blic.rs

A szerb sajtót aligha lehet azzal vádolni, hogy túl nagy teret szentelne a menekültkérdésnek: a magyar kerítés tervének bejelentése után csak szűkszavú tudósításokat közöltek, másnap egyik nagy szerb újság online felületein sem volt címlapos hír a szerb-magyar határ lezárása, vagy egyáltalán, a menekültkérdés.

Péntekre ez változott. A legnagyobb bulvárlap már címlapján üzen. A felcím szerint Európa és az USA is elítélte a magyar miniszterelnök embertelen ötletét, az alcímben pedig megszólítják Orbánt:

„Orbán, térj észhez és állj le a kerítésépítéssel a határon!”

Maga a cikk egyelőre nem érhető el online, ha ez változna, akkor lefordítjuk. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.