Hullazsákokkal tiltakozott az Amnesty International a kormány menekültellenes politikája ellen

POLITIKA
2015 június 20., 19:54
comments 479

Menekültek világnapja alkalmából vasárnap délutután akció tartott a Kossuth téren az Amnesty International Magyarország.

photo_camera Fotó: MTI/ Kovács Tamás

A hullazsákokkal arra akarták felhívni a figyelmet, hogy 2015 januárja és áprilisa között már legalább 1700 menekült és migráns fulladt a Földközi-tengerbe, ez százszor több mint egy évvel korábban. Közülük rengetegen háborúk, fegyveres konfliktusok, népirtás elől menekülnek Európába, hogy biztonságos helyet találjanak maguknak.

photo_camera Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az Amnesty International szerint azonban Európa hátat fordított a menekülőknek, több tagállam – köztük Magyarország is – menekültellenes és kirekesztő retorikát alkalmaz ahelyett, hogy a többi országgal közösen az emberi életek megmentését helyezné politikája középpontjába.

Jeney Orsolya, az Amnesty International Magyarország igazgatója korábban elmondta, hogy

„a kerítés felhúzása csak a kötelezettségek elodázása, kibújási kísérlet Magyarország nemzetközi kötelezettségei alól. Ezzel csupán annyit érnek el, hogy az üldöztetés és az erőszak elől menekülők veszélyesebb útvonalakon próbálnak bejutni azokba az országokba, ahol védelemre számíthatnak."

(MTI/AI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.