Mától zárva a Nyugati

Budapest
2015 június 22., 04:31
comments 10

Karbantartás miatt július 5-e éjfélig lezárták a Nyugati pályaudvart. A MÁV tájékoztatása szerint a vonatokat Rákospalota-Újpest, Rákosrendező, Zugló, Kelenföld és Kőbánya-Kispest állomásokra irányítják át.

A lezárás miatt módosul a 30-as, a 30A, a 32-es, a 225-ös és a 230-as autóbusz közlekedése, 14A jelzéssel pedig autóbusz jár Újpest-Központ és Rákospalota-Újpest vasútállomás között.

A lezárás ideje alatt a BKK egyes járatain elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket, de csak azokat, amelyeket a Nyugati pályaudvarra mint kiindulási vagy célállomásra állítottak ki. Ezek a Rákospalota-Újpest, valamint a Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között közlekedő BKK-járatokra érvényesek.

A MÁV korábbi tájékoztatása szerint július 5-éig halaszthatatlan karbantartási és felújítási munkákat végeznek a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az utasperonokon és az állomásépületen. A felújítás 290 millió forintba kerül, és a MÁV reményei szerint "jelentősen javítja majd a pályaudvar színvonalát".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.