Bizonytalan embereknek kedveskedik a Google

INTERNET
2015 június 23., 13:04
comments 77

A Google kísérleti funkciót tartalmazó Google Labson keresztül már évek óta elérhető Undo Send funkció sokak örömére kikerült a rendes Gmailre is. Ez arra jó, hogy a már elküldött leveleinket egy ideig visszahívhatjuk, ha esetleg észreveszünk bennük valamilyen hibát, vagy meggondoljuk magunkat. Ilyen esetekben a rendszer a Küldés gomb lenyomása után vár egy keveset (be lehet állítani, hogy mennyit) a levél tényleges elküldése előtt. Amíg ez az idő le nem telik, a Küldés visszavonása gombbal pontosan azt csinálhatjuk, amit a gomb neve is mond: visszavonhatjuk a küldést.

Felvirradt hát a bizonytalan és hebrencs emberek napja: ezentúl vadul lehet kattintgatni a Küldésre, ez után is ráérünk visszavonni a levelet, ha hibát találunk benne.

Így lehet aktiválni a funkciót:

photo_camera Katt a Beállításokra

A beállításokban lesz a Küldés visszavonása sor, ott lesz dolgunk.

google2

Aztán rá kell menni lenn a Beállítások mentése gombra, mint mindig, amikor a beállításokkal variálunk valamit.

Utána már írhatjuk is a levelet.

google3

Miután rámegyünk a küldésre, a levélszerkesztő ablak ugyanúgy be fog záródni, ahogy eddig, nem szabad félni, fölül megjelenik a visszavonás gomb.

google4

Ennyi. Lehet is visszavonogatni mindent. Elküldjem? Ne küldjem el? Megírom. Áh, de inkább nem küldöm el. Elküldtem. Jaj, ne, inkább visszavonom.

ÜDV A XXI. SZÁZADBAN!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.