For the record: Karácsony Gergely is támogatja a budapesti olimpiát

politika
2015 június 25., 12:13
comments 113

Ebben a cikkben már említettük, hogy nem csak kormánypárti politikusok, hanem Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere is megszavazta, hogy Budapest pályázzon a 2024-es olimpia rendezésére. (Sőt azóta kiderült, hogy Botka László, Szeged szocialista polgármestere is beleállt az ügybe.)

Most a Facebookon magyarázza, hogy a pártjával ellentétben ő azért is támogatja az olimpiát, mert elolvasta a részletes vezetői összefoglalót, amiben főleg „olyan budapesti fejlesztések szerepelnek, amelyekre az olimpia nélkül is szüksége van a fővárosnak”. Mint írja:

„Azt nem tudom megítélni, hogy egy ilyen „olcsósított” pályázattal el lehet-e nyerni a szervezés jogát. De arról meg vagyok győződve, hogy ennek a koncepciónak a megvalósulása jót tenne Budapestnek és jót tenne az országnak. Ezért szavaztam igennel.”

Karácsony Gergely azt is írja, hogy a fejlesztések „túlnyomó többsége fejlesztésre váró barnaövezeten, jellemzően kihasználatlan Duna-parti szakaszokon valósulna meg, előkészítésükre attól függetlenül kell költeni a következő években, hogy ezt az olimpiai pályázat miatt tesszük-e vagy pusztán azért, mert fontosak ezek a fejlesztések”. Eszerint örül annak, hogy az olimpiai tanulmány PWC-s szerzői nem máshová álmodták meg az olimpiai falut, mint a Quaestor gigantikus kamuberuházásának, a Duna City-nek a telkére.

A nagy kérdés, hogy vajon Karácsony tényleg elhiszi ezt a nevetséges pályázati tervet, vagy csak ennyire nem érdekli.

Ebben a cikkben azt írtuk meg, hogy a hatástanulmány micsoda elképesztő hülyeségekkel van tele, ebben pedig azt, hogy mekkora hülyeség olimpiát rendezni. Itt meg egy szép galéria látható a 2004-es athéni olimpia romjairól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.