Nem nyugszik az Uberellenes tüntetés Párizsban

külföld
2015 június 25., 15:45
comments 99

Nem nyugszik az Uberellenes tüntetés Párizsban és Franciországban: országszerte több ezer taxis zárta le a reptérre vezető utakat és a nagyvárosok főbb kereszteződéseit. Párizsban lehetetlen autóval eljutni a Roissy-Charles-De-Gaulle repülőtérre, de a pályaudvarok környékét is blokkolták. A tüntetők a főváros elkerülő körgyűrűn a rendőrökkel is összecsaptak, akik könnygázzal szabadították fel a legforgalmasabb útszakaszt.

photo_camera AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

A taxisok két Uber-autó is felgyújtottak, egy utast összevertek. Vidéken is tüntetnek a fuvarozók: Toulouse-ban mintegy negyven taxi sorakozott fel a pályaudvar előtt, százan a reptérre menő utat zárták el. Marseille-ben is a repülőteret, a pályaudvart és az autópályára vezető egyik alagutat torlaszolták el a taxisok, Lyonban az Uber regionális irodája körül 22 kilométeres dugót okoztak a taxisok.

photo_camera AFP PHOTO / THOMAS OLIVA

Az Ubert Franciaországban januárban tiltották be, de a szolgáltatás mégis hozzáférhető maradt. Bernard Cazeneuve belügyminiszter most azt kérte a párizsi prefektustól, hogy külön rendeletben tiltsa be az alkalmazás tevékenységét. A bulvártémát Courtney Love énekes hozta, aki Francois Hollande elnöknek üzent twitjében. Szerinte jobb a biztonságérzete Bagdadban, mint a francia fővárosban.

_83855466_76f4d62f-00be-4f5d-92b3-b1037214eb7b

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt