9 magyar volt az egyik megtámadott tunéziai hotelben

külföld
2015 június 26., 13:28

A helyi hatóságok és magyar diplomácia tudomása szerint nincs magyar áldozata a Tunéziában tengerparti üdülőkomplexumoknál elkövetett terrorakciónak - közölte Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

A miniszter elmondta, a külügyminisztériumnak kilenc olyan magyarról van tudomása, akik a támadásban érintett egyik hotelben szálltak meg. Velük kapcsolatban állnak, egyiküknek sem esett bántódása. Egy másik, 21 fős magyar csoport pénteken érkezett volna az érintett szállodába, de még időben átirányították őket egy másik hotelbe.

A külügyminiszter kiemelte, semmi garancia nincs arra, hogy a pénteki terrorakció egyedi, elszigetelt eset, és nem egy sorozat része lenne. Ezért arra kérte a magyar utazókat, hogy mérlegeljék a kockázatokat, mielőtt az észak-afrikai és a közel-keleti térségbe utaznak, és vegyék komolyan a külügyminisztérium utazási besorolásait. (MTI)

A tunéziai Szúsza városban megtámadott hotelekben az eddigi információk szerint 28 ember halt meg, főleg brit, német és belga turisták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.