Harmincnyolcra nőtt a tunéziai merénylet áldozatainak száma

külföld
2015 június 27., 04:02
comments 99

Harmincnyolcra emelkedett a pénteki tunéziai merénylet áldozatainak száma. Magyar áldozatról, sebesültről nem tudni. A pénteki mészárlást az IS vállalta magára egy twitter üzenetben. Állítólag a

"a prostitúció, az erkölcsi fertő és a hitetlenség förtelmes fészke ellen"

követték el a támadást.

photo_camera AFP PHOTO / FETHI BELAID

A támadó gumicsónakon érkezett az Imperial Marhaba és a Szoviva üdülők melletti strandra, ahol egy napernyő alatt vette elő a Kalasnyikov fegyverét, és kezdett válogatás nélkül lőni a napozó turistákra. A fegyveres később bement az Imperial Marhabába, ahol folytatta gyilkolást. Majd a kommandósok lelőtték a támadót.

photo_camera AFP PHOTO / FETHI BELAID

A tunéziai miniszterelnök péntek éjjeli közlése szerint a halálos áldozat nagy része brit, de vannak német, belga, tunéziai és francia halottak is. Bédzsi Káid esz-Szebszi tunéziai elnök nemzetközi segítséget kért a terrorizmus ellen.

"Ugyanezen a napon, ugyanebben az időben Franciaország és Kuvait is hasonló támadás célpontjává vált. Ez is azt bizonyítja, hogy globális stratégiára van szükség, és hogy a demokratikus országoknak egyesíteniük kell az erőiket."

Legutóbb áprilisban, a fővárosi Bardo Múzeumban követtek el merényletet, az támadást követő hónapban  25,7 százalékkal kevesebb turista érkezett az észak-afrikai országba, mint egy évvel korábban. A mostani támadás után még tovább csökkenhet az utazók száma, miközben a turizmus az ország GDP-jének hét százalékát teszi ki, és négyszázezer helyinek biztosít megélhetést. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.