Bankfiókoknál gyülekeznek a görögök

2015 június 28., vasárnap 12:18
83

Több görög beszámoló szerint is kisebb csoportok verődtek össze néhány bankfiók előtt. Az emberek természetesen a betéteiket féltik, hiszen még mindig nem lehet tudni biztosan, mi lesz hétfőn a görög bankrendszerrel. Az eurózóna vezetőinek tanácskozásán eddig abban sikerült megállapodni, hogy az Európai Központi Bank (EKB) nem változtat a görög bankrendszer likviditását óvó hitelkeret lehívási feltételein. Ez ugye ahhoz képes jó hír, hogy korábban olyan pletyka terjedt el, hogy az EKB lekapcsolja a görög bankokat erről a vastüdőről, ahhoz képest viszont nem jó, hogy a görög bankok eredetileg nagyobb hitelkeretet akartak, mert féltek attól, hogy a jelenlegi túl kicsinek bizonyul.

A görög kormánynak még vasárnap kellene döntenie arról, hogy a bankpánik elkerülése és a görög bankrendszer védelme érdekében hétfőre elrendel-e banki szünnapot vagy hogy korlátozza-e valahogy a tőkemozgást az országban.

A fenti tweet szerint csöndben és békésen gyülekeznek az emberek egy Athén északi részén lévő bankfiók előtt. Itt nagyjából 50-en vannak.

Közben a görög banki dolgozókat képviselő szervezet az OTOE arra kérte a görög kormányt, hogy gondoskodjon a bankfiókok, a banki alkalmazottak, az ügyfelek és a betétek biztonságáról. (Storify-NCR)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt