Könnyebb sérüléseket szenvedett a székelyföldi pásztor, miután megküzdött egy medvével

külföld
2015 június 29., 10:51

Az 53 éves csíkdánfalvi pásztor a karján, a vállán és a fején érték karmolások, harapások, miután összetűzött egy helyi medvével. A sérülései nem súlyosak, de azért még megfigyelés alatt tartják a csíkszeredai kórházban.

A csíkdánfalvi pásztor már a negyedik, akire medve támadt az elmúlt hat hétben Hargita megyében. A megye prefektusa személyesen fordult a környezetvédelmi minisztériumhoz, hogy engedélyt kérjen néhány veszélyes medve befogására és elszállítására. Az engedélyeztetés azonban egy elég hosszú folyamat, és mivel az erdei gyümölcsöknek és a gombáknak most van szezonja, ezért inkább mindenkinek azt tanácsolják, hogy kerüljék a medvék élőhelyeit.

A május elején végzett becslés szerint a székelyföldi Hargita megye erdőiben mintegy 800-1000 medve él, számuk 30-40 egyeddel nőtt az elmúlt évben. 2014-ben 242 esetben jelentettek vadkárt a megyében. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.