A Miniszterelnökség szerint az ügyészség nem is tisztázta a norvég pénzes civil szervezeteket

2015 június 30., kedd 14:43
225

Reggel írtuk meg, hogy lezárult az ügyészségi vizsgálat 7 szervezettel kapcsolatban, és hogy semmi terhelőt, csak adminisztratív hiányosságokat találtak.

Ez viszont a kormány szerint nem jelenti, hogy a kormánynak ne lett volna korábban igaza, amikor sípolni kezdett bizonyos a civil szerveztek működése miatt.

Csepreghy Nándor helyettes-államtitkár arról beszélt, hogy a mostani vizsgálat a norvég pénzeket felhasználó, és nem a norvég pénzek osztását felügyelő civilekről szólt, az Ökotárs (ahol korábban törvénytelen házkutatást tartott a rendőrség) például nem volt benne a mostani körben.

Azt is mondta, hogy a most vizsgált szervezetek közül több is megszűnt, vagy a megszüntetésre tett javaslatot az ügyészség. Szerinte az, hogy ezek a szervezetek nem működnek megkérdőjelezi, hogy jogosan kaptak-e korábban a norvég alapos pénzekből.

Mikor visszakérdeztünk, hogy tud-e olyan konkrét esetről, amikor egy társaság az előtt szűnt meg, hogy a norvég pénzzel támogatott tevékenységét elvégezte, akkor a helyettes-államtitkár nem tudott ilyen példát mondani.

Cseprgehy Arról is beszélt, hogy ha a különböző eljárások végén az derül ki, hogy a pénzeket osztó szervezetek is szabályosan működnek, akkor a kormánynak meg kell majd őket követnie, de most nem jött el ennek az ideje. Szerinte a ma nyilvánosságra került eredmények nem cáfolják, és nem is erősítik meg a kormány korábbi kifogásait.

Mert most ugye csak a pénzek felhasználóiról derült ki, hogy nem követtek el visszaélést.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt