A Hamász ellen is harcot ígér az Iszlám Állam

külföld
2015 július 01., 07:56
comments 132

A dzsihadista terrorszervezet videóban üzent "embereiknek Jeruzsálemben", és többek között azzal fenyegetőztek, hogy le fogják váltani a Hamászt Gázában. Szerintük a palesztin szervezet nem elég szélsőséges, és olyan szekuláris, nacionalista szereplőkkel működnek együtt, mint Irán vagy a Hezbollah.

A 16 perces videóban három terrorista is beszél, üzenetüket a Hamász zsarnokainak címezve. Olyanokat állítva, mint hogy a dzsihád célja soha nem egy terület felszabadítása, hanem Isten akaratának érvényesítése, és szerintük a Hamász úgy neveli fel a gyerekeket, hogy a palesztin zászlót tiszteljék. Ez sincs rendben.

Ezért akarják gyökerestül eltüntetni nem csak Izraelt, a Fatahot és a Hamászt is. Helyettük Gázába a sharia-jogot vinnék el.

A videó felbukkanása bizonyos szempontból még jól is jön a Hamásznak, amit mostanában Izrael kormánya azzal támad, hogy a Sínai-félszigeten együttműködnek az Iszlám Államhoz kötődő terroristákkal. A palesztin szervezet korábban mindig tagadta a vádat, hogy fegyvercsempészetben és terrortámadásokban közösködnének a térségben.

És ha már Közel-Kelet, kedden Izrael miniszterelnöke, Benjamin Netanjahu Twitteren osztott meg egy kis rajzfilmet, amiben Iráni Iszlám Államnak nevezik Iránt, ami "ugyanolyan mint az IS, csak sokkal nagyobb".

(Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.