Ha a Volán szolgáltatásait veszi igénybe, követelheti a légkondi bekapcsolását

A Volán-társaságok a hőségriadó miatt kötelezővé tették a légkondicionáló használatát az azzal felszerelt autóbuszban, pályaudvaron, utasváróban.

Az autóbuszvezetők és az autóbusz-állomások személyzetének figyelmét felhívták arra, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel az utasokat, rosszullétek esetén tegyék meg a szükséges intézkedéseket. Utasításba adták, hogy az autóbuszvezetők különös tekintettel legyenek az autóbuszok rendszeres átszellőztetésére, a légbefúvó, légkondicionáló berendezések üzemeltetésére, a függönyök, sötétítők használatára.

A Volán-társaságok ellenőrizték az autóbusz-állomásokon található közkutak, csapok működőképességét, állapotát, és kiemelt figyelmet fordítanak autóbuszvezetőik fokozottabb védelmének érdekében - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

A tartós kánikula miatt az országos tiszti főorvos szombattól szerda éjfélig az általa elrendelhető legmagasabb fokozatú, hőségriadót rendelte el.

Ami még változik emiatt:

  • Budapesten folyamatosan locsolják a közutakat. Nappal elsősorban a lakótelepeket, a sűrűn lakott városrészeket hűtik, éjszaka a fő- és a közösségi közlekedési útvonalakat. A locsolással átmenetileg 6-8 fokkal lehet lehűteni a burkolatot, emellett lekötik a port és a polleneket. A BKV Zrt. által kijelölt vonalakon a villamossíneket is locsolják.
  • A Palatinus, a Gellért, valamint a Dagály fürdő visszavonásig meghosszabbított nyitva tartással 21 óráig, a Széchenyi és a Szent Lukács fürdő 22 óráig várja a strandolókat. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kezelésében lévő valamennyi strandnál a pénztárakhoz ingyenesen használható ásványvíz-automatákat helyeznek ki.
  • A Fővárosi Vízművek Zrt. szombattól visszavonásig, 10-től 18 óráig hűtött zacskós vizet oszt az V. kerületi Deák Ferenc téren.
  • Július 3-tól általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter
  • Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, vidéken a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a szegedi, a békéscsabai, a szolnoki, a püspökladányi, a kecskeméti, a győri, a pécsi, a zalaegerszegi, a veszprémi, a nagykanizsai és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozó utasok.
  • Felfüggeszik a kamionstopot a hétvégére az érkező hőhullám miatt
  • Több, a hétvégi csúcsforgalomban a Balaton felé közlekedő járatot állított forgalomba a MÁV-Start, az első mentesítő vonatok péntek délután indulnak

Ami nem változik:

A parkokban, köztereken található szökőkutakban tilos fürdeni.

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.