Megbüntetné az alkalmazottait egy kínai cég, ha nem akkor esnek teherbe, amikor engedélyt kértek és kaptak rá

külföld
2015 július 03., 12:14
comments 49

Az egy dolog, hogy aki váratlanul szülni megy, az nem lesz az év munkatársa, de bukja az év végi bónuszt is, elfeljetheti az előléptetést, és még 1000 jüan (nagyjából 46 ezer forint) büntetést is kap. Ezt a kínai Henan tartomány egyik városában működő pénzügyi vállalat vezetné be. A tervről már értesítették a munkatársakat, akik elég mérgesen fogadták az ötletet.

A cég szerint a normális menete a gyerekvállalásnak, hogy a náluk több éve dolgozó, házas nők bejelentkeznek egyeztetésre, hogy mikor terveznek szülni, aztán megkapják az engedélyt.

Ha ez nem így történik, akkor nézhet szembe a fenti szankciókkal a munkavállaló. A felháborodás után a cég kicsit visszatáncolt, azt mondták, hogy ez még csak terv, beszélgetni szerettek volna róla, de tartanak attól, hogy sok fiatal nőt vettek fel, és mi lesz, ha mind egyszerre elmegy szülni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.