https://img.444.hu/Conflux_of_the_Tisza_and_Szamos_rivers_-_2013.jpg

A szavak ereje: Kövér László és az MTI

POLITIKA
2015 július 04., 13:20
comments 223

Azt írja az MTI:

„Az Országgyűlés elnöke a IV. SzamosFeszt népzenei, néptánc és blues fesztivál keretében megtartott, uniós pályázatból megvalósított hagyományőrző létesítmény ünnepélyes átadásán arról beszélt, a cégénydányádiak tudják, hogy az épített örökségük nem divatjamúlt teher, hanem lehetőség, a szatmári kultúrtáj pedig nemcsak egy földrajzi fogalom, hanem egy jobb életminőség lehetősége is.

A 191 millió forintos beruházással felépített nemesi porta és kézműves udvar átadásán a házelnök hangsúlyozta, a hétszáz lelkes község köszöntése, az Adj' Isten Szatmárban! díjnyertes turisztikai kommunikációs eszköz és időtálló értékválasztás is egyben, amely példamutató lehet mindenkinek, aki viszonozni tudja a köszöntést.

Ez a köszöntés európai és magyar keresztény-nemzeti értékrend szülőföldön való vállalásának a jelszava - fogalmazott Kövér László. Szavai szerint otthonosan hangzik ez a jelszó a szatmári nemesség földjén, ahol 1222 óta már ismert volt a királyi hűtlenséggel szembeni ellenállási jog. Mint mondta, e jog helyébe napjainkban nemzeti ellenállási jog lépett, mivel az önazonosságuk maradékát őrző európai nemzeti közösségek hűségesek akarnak maradni keresztény szellemi gyökereikhez, önrendelkezésükhöz, szülőföldjükhöz, történelmi és kulturális hagyatékukhoz.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.