link Forrás

Az észak-koreai média megint megfejtette, miért rossz hely az Egyesült Államok

külföld
2015 július 07., 16:46
comments 164

Az észak-koreai média (és az észak-koreai állam, de a kettő nagyjából ugyanaz) hatalmasakat tud gurítani, ha az Egyesült Államokról van szó. Tavaly például, mikor egy ENSZ-jelentés elítélte Észak-Koreát, amiért az ország nem védi megfelelően állampolgárainak jogait, Phenjanban nyilvánosságra hoztak egy saját jelentést, ami szerint a világon a legkomolyabb emberi jogi bűnöket és jogtiprásokat az Amerikai Egyesült Államok követi el.

Július elején felkerült a Youtube-ra egy észak-koreai tévéműsor, amiben az állami KCNA hírügynökség szakértői arról beszélnek, hogy mi minden rossz az USA-ban. A műsor szerint nagyon sok minden.

Például ez a kutya:

tumblr_npt82hKias1r23vofo4_500

 

Vagy ez a kutya:

giant

 

Elég rossz, igaz?

A bejátszásokban megjelennek más kutyák is, az egyik képen például három kutya ül egy asztalnál (az egyikük nyakkendőben) és teadélutánt tartanak. Egy negyedik képen pedig egy fiatal bullterrier ül egy asztalnál és tányérról eszik valamit, ami leginkább egy szem földieperre hasonlít.

A Washington Post fordítása szerint a kutyás képeket arra használta fel a műsor, hogy demonstrálja az amerikai társadalom esztelenségét és a kontrasztot, hogy az országban van egy rakás hajléktalan, mégis még kutyáknak is tartanak születésnapi bulikat, meg őket is etetik finom dolgokkal. Ezt szemléltette föntebb az első képen lévő Birthday Dog nevű 2010-es mém is. A második képen szereplő bazinagy német dog, az azóta már halott Giant George példája pedig azt mutatta be, hogy az amerikaiak lakásban is ennyire felhizlalják a kutyáikat, miközben mások meg éheznek.

Ja, hát Észak-Koreában meg a diktátort hizlalják fel, miközben mások meg éheznek :(

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.