Nem Fásy Ádám dala a Nézését meg a járását

2015 július 7., kedd 6:02
94

Fásy Ádám és Kothencz Lajos négy éve jelentette be, hogy a Nézését meg a járását az ő daluk. Most végre összeült az Artisjus átdolgozási bizottsága és döntött, dr. Tóth Péter Benjamin a Blikknek elmondta, hogy

"két népdalátdolgozást is tartalmaz a levédetett művük, ezért töltsék ki újra a regisztrációs lapot, hiszen egyikük sem lehet eredeti szerző. Ha valaki népdalt saját neve alatt szerzőként jelent be, akkor minden ezzel kapcsolatban általa megkapott jogdíjösszeg jogalap nélküli gazdagodás, tehát visszakövetelhető. A zenei átdolgozás azonban megengedett, ami után legfeljebb 25 százalékos jogdíj járhat, amit jelen esetben az átdolgozóknak felez­niük kell."

Fásyéknak az eddig kifizetett jogdíjat vissza kell fizetniük. Kothencz saját bevallása szerint eddig 22 ezer forintot kapott a műért az elmúlt három évben. Fásy Ádámról nem tudni mennyit kapott, de ha kapott volna pénzt, akkor is a beteggyerekeknek adná. (Blikk)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt