Teljesen sima bliccelésnek indult, de aztán emelte a tétet

utazás
2015 július 07., 05:02
comments 60

Vásárosnaményban szállt fel egy férfi a vonatra még tavaly augusztusban. Budapestre indult, de csak Debrecenig vett jegyet. Elkapta a kalauz Debrecen után. (Tudták, hogy Vásárosnaményből Budapestre eljutni több mint öt óra vonattal? A jegy ára egyébként több mint ötezer forint. Debrecenig csak kétezer körül van.)

Kabán így leszállították a vonatról, de ekkor eszébe jutott a mesterterv. Bement a rendőrségre, és bejelentette, hogy a vonaton ellopták a pénztárcáját, amiben benne voltak az iratai, a pénze és igen, a jegye is. A nyomozás el is indult a lopás miatt, ám amikor tanúként megint meghallgatták, és figyelmeztették a hamis tanúzás következményeire, megtört, és bevallotta, hogy tényleg csak bliccelt, semmiféle lopás nem történt.

Így most nem csak a büntetést kell kifizetnie, de "a nyomozás eredményeként büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétsége miatt" vádat emeltek ellene, és az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta. (Ügyészség)

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.