Teljesen sima bliccelésnek indult, de aztán emelte a tétet

Vásárosnaményban szállt fel egy férfi a vonatra még tavaly augusztusban. Budapestre indult, de csak Debrecenig vett jegyet. Elkapta a kalauz Debrecen után. (Tudták, hogy Vásárosnaményből Budapestre eljutni több mint öt óra vonattal? A jegy ára egyébként több mint ötezer forint. Debrecenig csak kétezer körül van.)

Kabán így leszállították a vonatról, de ekkor eszébe jutott a mesterterv. Bement a rendőrségre, és bejelentette, hogy a vonaton ellopták a pénztárcáját, amiben benne voltak az iratai, a pénze és igen, a jegye is. A nyomozás el is indult a lopás miatt, ám amikor tanúként megint meghallgatták, és figyelmeztették a hamis tanúzás következményeire, megtört, és bevallotta, hogy tényleg csak bliccelt, semmiféle lopás nem történt.

Így most nem csak a büntetést kell kifizetnie, de "a nyomozás eredményeként büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétsége miatt" vádat emeltek ellene, és az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta. (Ügyészség)

 

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.