Össze-vissza beszél a Miniszterelnökség és a MOB arról, hogy létezik-e egyáltalán az olimpiáról szóló tanulmány

2015 július 8., szerda 18:29
105

Hétfőn a Parlament megszavazta, hogy Budapest is pályázzon a 2024-es nyári olimpia rendezési jogáért, azonban az erre vonatkozó tervek még mindig nem lehet ismerni.

Az Index meg akarta szerezni a 2024-es nyári olimpia megvalósíthatósági tanulmányát, hogy kiderüljön, mégis milyen tervre bólintott akkorát a Parlament a hétfői szavazáson.

A nyári játékok megrendezéséről a kormány ugyanis egy 1300 oldalas megvalósíthatósági tanulmányt készíttetett a Pwc-vel, amiből eddig csupán egy 100 oldalas összefoglalót lehetett ismerni.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt korábban azzal az elképesztő érvvel rázta le az Együtt egyik politikusát, hogy a tanulmányban szereplő adatok nem minősülnek adatnak, ezért azokat nem is kell kiadni.

Ezért aztán az Index közérdekű adatigényléssel fordult a Miniszterelnökséghez, ahonnan azt a választ kapták, hogy a tanulmány, ami alapján meghozták a döntést, még nincs is kész, így azt nem is tudják kiadni.

Viszont a terveket készítő Pwc szerint  ők már teljesen elkészültek a munkával.

Közben a MOB válasza is befutott, akik szintén azt mondták, hogy a tanulmány kész van, azt a szavazás előtt meg is küldték a parlamenti frakcióknak, újságíróknak azonban nem adhatják ki, mert versenyhátrányt okozna Budapestnek, ha a többi pályázó városhoz is eljutnának a részletek. Aki nagyon akarja, az teljes titoktartás mellett náluk megnézheti, persze aztán nem írhat le róla egy szót sem.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt