Magyar győzelem! Az Igazi Csíki Sör az igazi csíki sör!!4!

gasztronómia
2015 július 10., 13:03
comments 218

Megerősítette az "Igazi Csíki Sör" márkát az európai védjegyhivatal, amit persze brüsszelitául egészen másnak, konkrétan

Belső Piaci Harmonizációs Hivatalnak (OHIM)

hívnak, amiből persze soha senki se jönne rá, hogy mivel is foglalkozik. Védjegyekkel.

És úgy döntött, hogy a Ciuc márkanevet birtokló Heinekennek nincs igaza, az "Igazi Csíki Sör" név nem hasonlit a "Premium Ciuc" márkanévre, bár az magyarul valóban azt jelentené, hogy Prémium Csíki.

Pedig a csíki manufakturával háborúzó Heineken a román bíróságon még nyert, a Hargita megyei törvényszék első fokú ítéletében betiltotta az "Igazi Csíki Sör" forgalmazását és a meglévő készletek megsemmisítését is elrendelte. Ezt az ítéletet az európai védjegyoltalom birtokában most meg fogják fellebbezni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.