23 orosz katona halt meg, mikor összeomlott a fejük felett a laktanya

külföld
2015 július 14., 06:02
comments 42

A szibériai Omszk külső részén összeomlott egy laktanya egy része. A felvételek szerint az épület teteje is leszakadt, és a törmelék pedig négy emeletet teljesen megsemmisített. A szerencsétlenségben az orosz hadsereg 23 katonája halt meg, ők épp a laktanyában pihentek. A sérültek száma meghaladja a 40 főt.

A laktanya érintett részében főleg ejtőernyősök voltak.

Az orosz hadsereg beszámolói szerint a 40 éves laktanyát 2013-ban felújították, de a laktanya vezetői szerint nem valószínű, hogy szerencsétlenséget egy felújítási hiba okozta volna. Vlagyimir Putyin elnök részvétét fejezte ki az áldozatok rokonainak, és megbízta Szergej Kuzsugetovics Sojgu védelmi minisztert egy részletes vizsgálat lefolytatásával.

Pár napon belül ez az orosz hadsereg második súlyos balesete, a múlt héten egy repülő csapódott a földbe felszálláskor. Mindkét pilóta meghalt. (Vice, The Nation)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.