Az Európai Parlament meghallgatja Polt Pétert Kovács Béla kémügyében

Polt Péter magyar legfőbb ügyész kedden délelőtt érkezik Brüsszelbe, hogy zárt ülésen referáljon az Európai Parlament tagjainak a jobbikos Kovács Béla kémügyéről. Kovács az Európai Parlament tagja, ezért ennek a testületnek kell szavaznia arról, hogy felfüggesztik-e a képviselő mentelmi jogát. Polt még tavaly május 12-én kérte a mentelmi jog felfüggesztését, most is azért hallgatják meg, hogy megindokolja kérelmét.

A magyar ügyészség szerint a jobbikos politikus ellen olyan súlyos bűncselekmény miatt folytatnak eljárást, amely kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Kovács ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt, mert a politikus

„rendszeresen találkozott konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havi rendszerességgel Moszkvába látogatott.“

Ezt a Napi Gazdaság írja így, gondolom, a vád alapján. Én sajnos nem tudom, hogy lehet valakivel konspiratív módon találkozni.

A vád szerint Kovács az EU egyes intézményeiről adhatott ki információkat az oroszoknak, ez pedig a hatályos magyar jogszabályok alapján a hazaárulással azonos elbírálás alá eső bűncselekmény.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.