Obama kegyelmeket osztogat, Pintér Sándor börtönt avat és azzal büszkélkedik, hogy rengeteg a rab

Hétszáz hellyel bővült a szombathelyi börtön. A büntetés-végrehajtási intézet új szárnyának átadóján Pintér Sándor belügyminiszter is beszélt. Elmondta, hogy a kormány célkitűzései

a nagyobb rend,

a nagyobb biztonság

és az, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb állama legyen.

Ennek megfelelően a magyar bűnüldözés is nagyon eredményes, ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy a magyar büntetés-végrehajtási intézményekben 2014-ben és 2015-ben már 18 ezret is meghaladta a fogvatartotti létszám. Ez kb, annyi ember, ahányan Fóton laknak. Na, ez mind rab.

Aztán Pintér megdicséri a kormány jogalkotási gyakorlatát is, hogy több bűncselekményhez is nagyobb büntetési tételt rendelt.

Közben szintén mai hír, hogy Barack Obama elnök 46 embernek adott kegyelmet, akik többnyire nem erőszakos drogbűntettért kerültek börtönbe. Obama szerint ezek az emberek már így is leülték az idejüket. Fontos ugyan, hogy a társadalomba való visszailleszkedésük a lehető legzökkenőmentesebb legyen, de az elnök szerint a ezeknek az embereknek a börtönben tartása sem az amerikai adófizetők, sem az amerikai társadalom, sem a rabok érdekét nem szolgálja. De Washington persze nagyon messze van Szombathelytől.