2015-ben végre visszatért Budapest egyik legszebb hagyománya, a tujázás

életmód
2015 július 18., 10:29
comments 195

A planking még be sem tört rendesen Magyarországra, mikor már tök cikinek éreztük. A street food forradalom milliók előtt még nem is bonthatott zászlót itthon, nekünk már a faszunk tele van vele.

Mert mi ezek vagyunk. Magyarok.

Nálunk évtizedeken át a tujázás hódított: emberek a villamosok külsejére felkapaszkodva utaztak. Ahogy a modernizáció nyomán a villamos betette a kerekét egy-egy magyar városba, a lakók tujázni kezdtek rajta.

Aztán megérkezett Budapestre a töketlen Nyugat herélt vívmánya: a Combino. A vidéki városokban is modernebb, gyorsabb villamosok jártak, így a tujázás egyre veszélyesebb lett.

A Combinók sima felszíne, és a kicentizett megállók miatt a 4-es és a 6-os villamosokon egyetlen helyen lehetett tujázni: a jármű hátulján, a fekete lökhárítón állva. Viszont ez is nagyon veszélyes, mert nehéz kapaszkodni.

Pár éve a BKV nagyon pörgött azon, hogy leállítsa a tujázókat, és sokáig úgy tűnt, hogy sikerrel is jártak.

Péntek reggel azonban feltűnt egy fiú:

ttt

 

Remélem, hogy Tibor a neve, mert magamban elneveztem Térden Tujázó Tibornak.

Szóval Térden Tujázó Tibor nem totojázott. Teringettét! Térden tujázott!

ttt2

Térden Tujázó Tibor! A hitünket ugyan visszaadtad, de vigyázz magadra! Legközelebb inkább várd meg a következő villamost, jó?

A man bunos fenegyereket olvasónk, Levente kapta le a Blahán, neki ezúton is köszönet a képekért.

ttt3

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.