Lázár: Orbán Viktor számára sok ügyben nem a probléma, hanem a megoldás vagyok

POLITIKA
2015 július 18., 12:56
comments 173

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter interjút adott a kormányhoz elképesztően közeli Napi Gazdaságnak. Volt szó benne minden szarról, de legfontosabb mondás az volt, hogy Lázár szerint ősszel

sok államtitkár cseréje várható a kormányban.

Erre az adórendszer tervezett átalakítása után terelődött a szó, hiszen korábban Lázár mellett más kormányzati politikusok is beszéltek arról, hogy az adóhatóság vezetőit és az államigazgatás adóügyi döntéshozóinak egy részét le kell cserélni ahhoz, hogy a kormány jól működő reformokat vezethessen be,

Ugyanilyen vehemenciával esne a miniszter a túlburjánzott magyar bürokráciának, azt mondta, machetével irtaná az ésszerűtlen és abszurd rendszereket. Ilyen fickó ez a János.

Természetesen a bevándorlásról is kérdezte a riporter, erre annyit mondott, hogy a téma

az európai baloldal Waterloo-ja.

A miniszter persze nem az Abba Waterloo-jára gondolt, hiszen a bevándorlás nem az európai baloldal egyik leghíresebb dala, aminek kislemez-verziójából 6 millió példányt adtak el, és több országban hetekig tartották vele a slágerlisták első helyét. Lázár Napóleon Waterloo-jára gondolt, mert szerinte a bevándorlásügyben az európai baloldalnak most már látnia kell, hogy

„a gazdasági bevándorlók súlyosan veszélyeztetik az európai emberek életminőségét, hiszen részesülni akarnak az itteni életszínvonalból anélkül, hogy ahhoz bármit is hozzá akarnának vagy tudnának tenni.”

Volt szó Kárpátaljáról is, várjuk onnan a segítségre szorulókat, de a kormány célja, hogy az ottani magyarok a szülőföldjükön boldoguljanak, ezért a segélyezésen lesz a hangsúly. Az pedig nagyon aggasztó, hogy Munkácson lövöldöznek, de ha az ukrán kormány nem tudja megvédeni az ottani magyarokat, megvédi majd őket Magyarország azzal, hogy mindenkit befogad. Lázár szerint erre, a legrosszabb esetre is kész a forgatókönyv.

Aztán ment még ez az üzengetés Tarlós Istvánnak meg Rogán Antalnak. A miniszter tagadta, hogy Rogánnal rossz viszonyban lenne, sőt, nagyon szívesen látná a jelenlegi frakcióvezetőt a kormányban.

„Nagyon régóta, nagyon sok ügyben dolgozunk együtt Rogán Antallal, és kifejezetten nagyra becsülöm azt a képességét, hogy eligazodik a pénzügyekben. Nagyon ránk fér, hogy nemzetközi szinten is versenyképes gazdasági szakemberei és politikusai legyenek a Fidesznek. Kiváló miniszter lehetne belőle.”

Lázár szerint lehet, hogy az országos politikában sokan nem szeretik, de Orbán sok témában a megoldásként tekint rá, szóval minden oké.

Az államosított bankokat pedig privatizálni fogja a kormány, mert a cél, hogy nemzeti kézben legyenek ezek a pénzintézetek. Ennek érdekében Lázár szerint a takarékok integrációjával is haladni kell, hogy

létrejöjjön az új népbank.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.