Túl sokan buktak meg a KRESZ-vizsgán Floridában

külföld
2015 július 19., 06:20
comments 67

Amikor gimnazistaként egy évet Georgiában töltöttem, megszereztem a jogosítványomat is. Az elméleti vizsga viszonylag könnyű volt, egy húszkérdéses válaszkiválasztós tesztett kellett csak kitölteni, amit

jelentősen megkönnyített, hogy az amerikai KRESZ-táblákra ki van írva, hogy mit jelentenek.

Így általában olyan kérdésekre kellett válaszolni, hogy a "Don't turn right" feliratú tábla mit jelent:

  • Don't turn right;
  • Don't turn left;
  • Bridge out;
  • Yield.

Ez elég jól sikerült, de még ha nem ment volna, akkor is elég lett volna 20-ból 15 kérdésre jól válaszolni. Ahogy cserediákhúgomnak, a tajvani Sunnynak, akit, amikor átvette a tanulójogsiját, a vizsgáztató külön is figyelmeztetett rá, hogy az egyik hibás válaszával szemben az Egyesült Államokban jobbra tarts van.

„Erre nagyon figyeljen! Mindig az út jobb szélén haladjon! Jó utat!” – búcsúzott tőle.

Most képzeljék el, hogy Floridában, ahol egyáltalán nem szigorúbb a vizsga, az elmúlt hat hónapban a vizsgázók

60 százaléka elbukott az írásbeli teszten.

Ezért most könnyítenek rajta, hogy mégiscsak bárki vezethessen, aki akar, és képes legalább 80 százalékban helyesen válaszolni a kérdésekre. (Via CBS)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.