A különbség Magyarország és Új-Zéland közt - két hivatalos levéllel elmagyarázva

KULTÚRA
2015 július 20., 16:30
comments 161

A 444 Világos?!? kampányának részeként Gergely Vera, a Világos beszéd blog gazdája megmutatta, milyen érthetetlen levélben kommunikál polgáraival a magyar állam, ha azoknak lejár a forgalmija.

Ezt meglátva egy lelkes Facebook-felhasználó illusztrálta, hogy milyen, amikor egy új-zélandi hivatal küld levelet a kocsi forgalmijával kapcsolatban. Így néz ki a levél, amiben arra figyelmeztetnek, hogy fizesd ki a forgalmid megújításának díját.

Egy hasznos weboldalat is működtetnek, ahol még érthetőbben elmagyarázzák a teendőket, és azt is kiemelik, hogy a kiküldött levélben mi a lényeg. Tegyük egymás mellé a magyar és az új-zélandi hivatalos levelet, hogy teljesen világos legyen a két ország közötti különbség:

vilagosOK

Ha láttál valamilyen különösen érthetetlen (vagy érthető!) magyar szöveget, küldd el a vilagos@444.hu címre!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt