Az információvédelmi hatóság elnöke szerint nem kell félni, hogy csorbítják az információszabadságunkat

2015 július 20., hétfő 5:02
125

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, aki nem éppen a hatalommal szemben kritikus hozzáállásáról ismert, inkább most sem húzta ki a gyufát, és kiállt az infotv. módosítását ellenzőkkel szemben – derült ki a Magyar Hírlapnak adott interjújából.

Szerinte az, hogy a közérdekű adatigénylést fizetőssé teszik, és egyébként is korlátozzák az igénybevételét, önmagában nem probléma, sőt! Felelőtlenség erről beszélni.

"Felelőtlenség lenne előre kijelenteni azt, hogy a törvénymódosítás megsérti az állam alapjogvédelmi kötelezettségét, ugyanis a jelenlegi dokumentum önmagában nem jár ilyen következménnyel."

– mondta.

Persze, ha azt látják, hogy irreálisan magas díjat követelnek a hivatalok valamilyen adatokért, akkor majd "nem hagyják szó nélkül". Hát, az egyik LMP-s politikus által követelt FM-es dokumentumok 7,7 milliós költsége akkor biztos nem irreális.

(Magyar Hírlap)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt