George Clooney odalép a háborús milliomosoknak

2015 július 21., kedd 5:48
67

George Clooney nagyszabású kampányt indított John Prendergast amerikai emberi jogi aktivistával annak kiderítésére, hogy kik gazdagodnak az afrikai fegyveres konfliktusokból. Az ilyen háborúkban nagyon nehéz követni a pénz útját, pedig fontos lenne, a színész szerint azért, hogy végre kiderüljön, kik keresnek mások szenvedésén. Ezen kívül azoknak, akik a háborúkon nyerészkednek ideje beszállniuk a háborús károk helyreállításába is.

A The Sentry nevű kampányban adatgyűjtéssel és adatelemzéssel akarják követni az aktivisták a konfliktuszónákba és az onnan kifelé áramló pénzeket. Az információgyűjtéshez lehetővé teszik azt is, hogy a neten vagy telefonon névtelenül lehessen nekik tippeket adni. Az összegyűjtött adatokat döntéshozók előtt szeretnék bemutatni, kérve, hogy tegyenek valamit a háborúkon profitot szerző és pénzt mosó emberek és vállalatok ellen. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt