Így gyalázza a VEKE a kommentelőket Facebookon

2015 július 21., kedd 8:44
190

A Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület, azaz a VEKE kezdettől egy harcosabb civil szervezet volt, ráadásul az egyik legígéretesebb itthon. Míg Vitézy Dávid irányítása alatt mindig vehemensen mentek neki az általuk fenntarthatatlannak vagy ostobaságnak gondolt fővárosi közlekedési elképzeléseknek. De sok minden változott azóta, az alapító és elnökségi tag Vitézy rég távozott a BKK-hoz, a VEKE irányítását pedig még inkább Dorner Lajos vette át, aki egyben Tarlós István főpolgármester tanácsadója is, havi 800 ezerért. És közben a harci felületek is megváltoztak.

Hétfő este a VEKE Facebook-oldalának kezelője, bárki is legyen az, bonyolódott bele az összecsapások legnemesebb fajtájába: kommentelőket gyalázó majd kitiltó klasszikus fórumvitába. A bejegyzés, ami kiváltotta a kommentvihart, arról szólt, hogy érkeznek a török gyártmányú VT-Arriva Mercedes Conecto buszok Budapestre, és hogy ezzel a beszerzéssel sem sikerült a magyar buszgyártást támogatni. Jöttek erre aztán mindenféle kommentek, de a VEKE-oldal kezelőjénél ott szakadt el valami, amikor egyikük beszólt a magyar buszgyártásra:

veke01

veke02

Majd jött a leghatékonyabb megoldás egy ilyen nézeteltérés kezelésére, a kitiltás:

veke05

Volt azért kommentelő, aki megtalálta a közös hangot a hétfő este óriásit menő moderátorral:

veke04

De a VEKE Facebook-profilját kezelő ismeretlen hősnek sikerült még a legtökéletesebb netes kommentet is előállítania az este folyamán:

veke03

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt