Megbírságoltak egy szaúdi iskolát, mert a hatóságok szerint túl buzis volt a homlokzata

külföld
2015 július 21., 07:35
comments 109

A szaúd-arábiai hatóság, ami az vallási jog betartatásáért felel, több mint 25 ezer dollárra (kb. 7,2 millió forint) bírságolt egy iskolát, amiért szivárványos volt a homlokzata. A hatóság szerint a szivárvány a homoszexualitás jelképe, így pedig semmi keresnivalója nincsen iskolák homlokzatán. Azóta a sulit újra is festették.

A szaúdi média szerint az iskola vezetőjét, aki az intézmény címerének és dekorációjának kiválasztásáért felelt, azzal a lendülettel sittre is vágták.

A homoszexualitást komolyan üldözik Szaúd-Arábiában, már azért is korbácsütésre és/vagy börtönbüntetésre ítélnek férfiakat, ha Twitteren ajánlgatnak egymásnak szexuális szolgáltatásokat. (BuzzFeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.