Mészáros Lőrinc eladta a céget, ami nem is volt az övé

2015 július 22., szerda 11:12
123

Néhány napja megvált Mészáros Lőrinc oroszországi érdekeltségétől, a Magyar (МАДЬЯР) Kft.-ben lévő 33 százalékos tulajdonrészétől, írja az Átlátszó. Ez volt az a cég, amiről korábban azt állította Mészáros, hogy már korábban eladta.

Pedig csak most adta el. A cég vette meg tőle a részesedést, akárcsak egy másik 33 százalékos tulajdonosét, Ljugyisjeva Karina Alexandrovnáét. Így aztán most már az eddig 34 százalékos részesedéssel bíró, jelenleg előzetesben ülő korábbi agrárattasé, Kiss Szilárd maradt az egyetlen tulajdonos a Magyar Kft-ben. A céget egyébként a Quaestor által üzemeltetett moszkvai vízumközpont címre jegyezték be.

Mészáros kihagyta a céget vagyonnyilatkozatából, ami miatt be is beperelték őt. A rendőrség azonban felhagyott a nyomozással, mivel nem sikerült megtalálnia a céget az orosz cégadatbázisban. És egyébként is, csak véletlenül hagyta ki a céget a vagyonnyilatkozatából Orbán bizalmasa.

(Átlátszó)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt