Mészáros Lőrinc eladta a céget, ami nem is volt az övé

POLITIKA
2015 július 22., 11:12
comments 123

Néhány napja megvált Mészáros Lőrinc oroszországi érdekeltségétől, a Magyar (МАДЬЯР) Kft.-ben lévő 33 százalékos tulajdonrészétől, írja az Átlátszó. Ez volt az a cég, amiről korábban azt állította Mészáros, hogy már korábban eladta.

Pedig csak most adta el. A cég vette meg tőle a részesedést, akárcsak egy másik 33 százalékos tulajdonosét, Ljugyisjeva Karina Alexandrovnáét. Így aztán most már az eddig 34 százalékos részesedéssel bíró, jelenleg előzetesben ülő korábbi agrárattasé, Kiss Szilárd maradt az egyetlen tulajdonos a Magyar Kft-ben. A céget egyébként a Quaestor által üzemeltetett moszkvai vízumközpont címre jegyezték be.

Mészáros kihagyta a céget vagyonnyilatkozatából, ami miatt be is beperelték őt. A rendőrség azonban felhagyott a nyomozással, mivel nem sikerült megtalálnia a céget az orosz cégadatbázisban. És egyébként is, csak véletlenül hagyta ki a céget a vagyonnyilatkozatából Orbán bizalmasa.

(Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.