Évi 8-10 milliárdba kerül az adófizetőknek a közmédia új sportcsatornája

A Figyelő szedte össze, hogy mennyibe is kerülhet az MTVA frissen indult M4 nevű sportcsatornája. Az adó éves büdzséje akár

8-10 milliárd forintba

is kerülhet az adófizetőknek. Csak a Bajnokok Ligája sorozat három évre szóló jogdíjáért 4 milliárdot fizethetett az MTVA (amire lett volna a piacról is kereslet). Emellett elég durvának tűnik az MLSZ-nek fizetett pénz, amiért ugyancsak három évre a magyar élvonalbeli focimérkőzések közvetítése joga jár. 2012-ben a SportTV tulajdonosa és az MTVA közösen vette meg a jogokat, összesen 3,5 milliárdért. Most, hogy kitették a buliból a SportTV-t, ami kereskedelmi csatornaként nem közpénzzel fizetett a magyar fociért, a kasszánál csak az MTVA állhat.

3 milliárdnál is több adóforint mehet az OTP Banki Liga meccseiért.

A csatorna berúgás sem volt aprópénz:

  • 377 milliót költöttek technikára,
  • 137 millióért épültek a díszletek.

Jövőre az olimpia miatt is mélyen a zsebébe kell nyúlnia a csatornának. A Figyelő úgy tudja, hogy 93 főt utaztatna az MTVA Rióba bő három hétre. Ez több mint az M4 szerkesztőségének száma, az MTVA szerint más szerkesztőségek is besegítenek az M4 napi működésébe.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.