A Matolcsy és Varga közti konfliktusból lehetett elege Orbán Gábornak

POLITIKA
2015 július 24., 09:38
comments 61

Az origó szerint Orbán Gábor adó- és pénzügyekért felelős államtitkár azért hagyja ott a kormányt és megy át a sokkal jobban fizető pénzügyi szektorba, mert elege lett a Matolcsy Görgy és Varga Mihály közötti konfliktusból. Az Origó szerint

a helyzet annyira eldurvult, hogy az sokszor a Nemzetgazdasági Minisztérium napi működését is megnehezíti.

Állítólag Matolcsy jegybankelnökként is bele akar szólni a gazdaságpolitikába.

Ezen túl a távozásához az is hozzájárulhatott, hogy Orbán utált szerepelni a sajtóban, ezt pedig a minisztériumnál nem nézték jó szemmel.

Orbán Gábor 2013 áprilisában lett a tárca államtitkára, előtte az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. kötvényüzletág-vezetője és makroelemzője volt. (Origo)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt