https://img.444.hu/000_DV2089195.jpg

Depardieu szerint Fehéroroszországban minden nagyszerű, míg Franciaország mára egy katasztrófa lett

2015 július 27., hétfő 15:41
122

A fehérorosz televíziós 1-es csatornáján vasárnap este sugárzott interjújában a francia filmszínész dicsérte a Fehéroroszországban nemrég bevezetett, a munkakerülőket büntető törvényt, miközben saját hazáját az ingyenélők országának nevezte.

 "Fehéroroszország olyan szép, mint Svájc, csak épp a svájci tehenek nélkül"

- mondta, hozzátéve, hogy bár nem ért a politikához, azt látja, hogy a kelet-európai országban az emberek nagyon boldogok. Dicsérte a táj szépségét, a városok tisztaságát, a széles utakat, azt, hogy az országban nem látni részegeket és a lányok egyedül is teljesen biztonságban mehetnek haza este.

Azt mondta, hogy régen Franciaországban is jó volt, de mára az ország egy merő katasztrófa lett, még Görögországnál is rosszabb, de erről - mondta - nem is szeret beszélni, mert csak szomorú lesz tőle.

Az elmúlt években Putyin mellé sodródó színész szerint hazáját a jelenlegi hatalom a szociális ingyenélők országává változtatta olyan feltételeket teremtve, amelyek közepette az emberek megutálják a munkát.

Franciaországban milliók vannak munka nélkül, segélyből élnek, és nem is kell dolgozniuk, mert így is, úgy is megkapják a pénzüket

- fejtegette a világsztár a Belarusz 1 tévében.

A francia filmcsillag ezzel szemben egészségesnek nevezte és a demokrácia jeleként dicsérte az Aljakszandr Lukasenka elnök által áprilisban életbe léptetett törvényt, amely bünteti a dologtalanságot.

Az élősködőkről szóló új törvény értelmében azok a belorusz állampolgárok, akik több mint fél éven át nem adóznak jövedelem után, kötelesek befizetni az államnak 240 dollárt. Azt, aki nem vagy csak részben fizeti be a dologtalansági adót, pénzbírsággal sújthatják vagy munkára kötelezhetik.

Vlagyimir Putyin orosz elnöktől 2013-ban kapott orosz útlevelével vízum nélkül utazhatott be Fehéroroszországba Depardieu, aki Lukasenka elnök meghívására két napot töltött az Európa utolsó diktatúrájaként emlegetett országban.

A színész rendkívül intelligens embernek nevezte vendéglátóját, aki Minszk melletti rezidenciáján kaszálni tanította Depardieu-t tv-kamerák előtt. (MTI, Fenti kép: ANDREY STASEVICH / BELTA / AFP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt