Putyin Nobel-békedíjat adna Sepp Blatternek

2015 július 27., hétfő 17:38

Az orosz elnök egy hétfőn nyilvánosságra hozott interjúban kijelentette, hogy Joseph Blatter, a FIFA elnöke megérdemelné a Nobel-díjat a tevékenységéért, és azzal vádolta az Egyesül Államokat, hogy a saját érdekeit követve robbantotta ki a vesztegetési botrányt a labdarúgó világszervezetben.

Szombaton az orosz elnök és a FIFA vezetője Szentpéterváron találkozott, ahol a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezőcsoportjainak sorsolása zajlott. Putyin arról beszélt, hogy ő is ismeri a Blatter körül jelenleg kialakult helyzetet, és bár nem akar belemenni a részletekbe, de egy szót sem hisz el abból, hogy Blatter személy szerint érintett lenne a korrupcióban.

Azt gondolom, hogy Blatter és a többi nagy sportszövetség vezetői, mint mondjuk a Nemzetközi Olimpiai Bizottságé, külön elismerést érdemelnének. Ha valaki megérdemli a Nobel-békedíjat, akkor ezek az emberek.

Vlagyimir Putyin a svájci RTS tévé- és rádiótársaságnak nyilatkozott erről és más témákról, így egy új európai háború lehetőségéről. A kérdésre, hogy lesz-e háború Európában, azt válaszolta, "reméli nem, de szeretné látni, hogy Európa jobban kimutatja függetlenségét és szuverenitását."

Az elnök bírálta az Egyesült Államokat azért is, mert szerinte Washington miatt indult újra a fegyverkezési verseny. (MTI, Yahoo, Felső kép: SERGEY GUNEEV / RIA NOVOSTI)