Rakéták kilövésével vagánykodtak volna az oroszok, csúnya égés lett belőle

külföld
2015 július 27., 14:06
comments 92

Oroszország annyi minden más mellett épp egy új hadi tengerészeti doktrínát is szeretne megvalósítani, aminek célja Vlagyimir Putyin szavai szerint, hogy erősítsék jelenlétüket az Atlanti-óceánon. Az ilyesmihez nem elegek a hangzatos kijelentések és a rengeteg fegyverkezésbe ölt pénz, hanem időnként hadi bemutatókat is kell tartani.

Ez jött el most a hétvégén a krími Szevasztopolban is, amikor az orosz hadsereg ünnepelte a hadi tengerészet napját, amit Putyin még 2003-ban vezetett be újra. Ennek egyik eleme lett volna, hogy a Krivak-osztályú Ladny fregatt rakétákat lő ki. Ez azonban nem sikerült maradéktalanul, a rakéta összevissza cikázott az égen, mielőtt belezuhant volna a tengerbe. Persze ha direkt így tervezték, hogy összezavarják a NATO hírszerzőit, akkor nem szóltunk. (via Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.