Csúszik az orosz - török gázvezeték építése, és erről egy összeesküvés-elmélet jutott az eszembe

2015 július 31., péntek 4:27
43

A török kormány bejelentette, hogy egyelőre elhalasztják a Török Áramlat néven emlegetett nagy gázvezeték építését.

Az építést tavaly novemberben jelentette be Putyin orosz és Erdogan török elnök, és előbbi azt is bejelentette akkor, hogy mégsem épül meg a Déli Áramlat. A Török Áramlat a Fekete-tenger alatt vitt volna gázt Törökországba, onnan pedig a görög határig, ahonnan pedig már a helyi erőknek kellett volna továbbépíteni, Macedónia - Szerbia - Magyarország útvonalon, Szijjártó Péter amit lehetett ennek az érdekében, azt már alá is írta.

Most úgy néz ki, ebből a vezetékből se lesz semmi. A török vonakodás időpontja kicsit gyanús, és az összeesküvés-elméletek kedvelőinek figyelmébe ajánlom az alábbi "összefüggést":

Törökország felmondta a tűzszünetet a kurd PKK nevű csoporttal szemben, és ez nyilvánvalóan igen bosszantja az Egyesült Államokat, amelyik a kurdokat mozgatja a szárazföldön az Iszlám Állam elleni harcban. Eddig az látszott, hogy az USA kap két légitámaszpontot használatra a törököktől, a szír határ közelében, mintegy kompenzálásul. Nekem teljesen beleillik a sorba, hogy ez egy újabb kompenzálás: fontos stratégiai szövetséget mond fel Ankara Moszkvával, és cserébe Washingtontól mehet a vérszivattyú az iraki hegyekben, a kurd táborokban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt