Végig versenyben maradnak a 2024-es olimpiáért ácsingózó jelöltek

Eltörölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a 2024-es rendezői pályázat során a jelöltek köztes szűrését, a szűkített listát. Így minden induló város, köztük Budapest is végig versenyben marad, és mindegyik pályázó izgulhat majd a 2017-es helyszínkijelölési ceremóniában. A NOB a Kuala Lumpur-i kongresszuson vasárnap hozott döntését azzal indokolta, hogy így több helyről, hosszabb ideig érkezhet korrupciós pénz a szervezethez.

Valójában a 2022-es téli játékok rendezőjének kiválasztása miatt döntöttek így. A pályázat során négy négy európai város is visszalépett politikai és/vagy

gazdasági okokból.

Így végül a NOB csak Almati és Peking közül választhatott. Az utóbbi nyert.

 

Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság egy hónapja küldte el a 2024-es olimpiára és paralimpiára vonatkozó pályázati szándéknyilatkozatát a NOB-hoz. A magyar fővárosnak Boston hétfői visszalépésével jelenleg négy vetélytársa van: Toronto, Róma, Hamburg és Párizs, de Los Angeles és Baku is fontolgatja a rendezési szándék bejelentését. A jelentkezési határidő szeptember 15., a NOB 2017 szeptemberében, Limában dönt a helyszínről. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.