A Google és az MIT közös fejlesztése ki tudja szűrni a tükröződést az ablakon át készített fotókról

Világvége
2015 augusztus 05., 14:30

Mennyire biztonságos dolog ablakból fotózni! Kényelmes is, hiszen ha valami történik az utcán, és gyorsan kell fotózni, senkinek nincs ideje kinyitni az ablakot. Az egyetlen gond ezzel, hogy a képeket elrontja saját magunk tükörképe az ablakon.

A Google és az MIT néhány kutatója azonban most megoldotta ezt a problémát, olyan algoritmust fejlesztettek ki, ami képes felismerni és kiszűrni a fotókról a tükröződést. Ráadásul arra is képes, hogy esőcseppeket kiszűrjön a képből, vagy drótkerítéseket tüntessen el róla. Szinte nem ismer akadályt. Remek dolog!

Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a funkció bekerül-e, és ha igen, mikor, a földi haladók által is kapható kamerákba.

(via Engadget)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.