Egy török házaspár 4000 szíriai menekülttel osztotta meg az esküvői ebédjét

külföld
2015 augusztus 05., 15:07
comments 143

Fethullah Üzümcüoğlu és Esra Polat a napokban házasodtak össze a törökországi Kilisben. Kilis nagyon közel van a szíriai határhoz, ezért tele is van menekülttel: a Törökországban lévő nagyjából 2 millió szíriai menekültből több ezren tartózkodnak itt.

A friss házasok pedig úgy gondolták, hogy rokonaik és barátaik esküvő utáni megvendégelésénél vannak fontosabb dolgok is, ezért úgy döntöttek, hogy lakodalom helyett megvendégelik Kilis menekültjeit. 4000 szíriait láttak vendégül.

Az Independent szerint az ötlet eredetileg a vőlegény apjától származott, aki nem érezte szükségét hagyományos lakodalmi ebédnek, ha ilyen sok nélkülözőn is tudnának helyette segíteni egy kicsit. A férj és a feleség családjai azért a kétnapos lakodalomra félretett pénzüket odaajándékozták egy helyi szervezetnek, ami a kilisi menekülteket gondozza. A vőlegény apja is ennél a szervezetnél önkényeskedik önkénteskedik.

A menyasszony azt mondta, először sokkolta az ötlet, de hamar megnyerte a férj családja. Az ételosztás után már arról beszélt, hogy csodálatos élmény volt segíteni a rászorulókon.

A lakodalomra meghívott rokonok és barátok is segítettek az ételosztásban, majd a menekültek családjaival közös asztalnál ettek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.