60 keresztényt rabolt el az ISIS Szíriában

külföld
2015 augusztus 07., 10:50
comments 223

Az ISIS fegyveresei csütörtökön foglalták el a Szíria dél-nyugati részén lévő al-Qaryatain várost. A település Homsz tartományban van, de Damaszkuszhoz közelebb. A Syrian Observatory of Human Rights szíriai jogvédő szervezet forrásai most azt állítják, hogy a város eleste előtt az ISIS 230 embert, köztük 60 szíriai keresztényt ejtett foglyul al-Qaryatainban. A szevezet értesülései más források szerint is hitelesek, az Amnesty International szerint is aggasztóak a fejlemények.

A Twitteren meg is jelent egy lista, ami a foglyul ejtett keresztények neveit tartalmazza.

A foglyok többsége szerepelt az ISIS körözési listáján, mint a szíriai rezsimet támogató és/vagy az ISIS ellen tevékenykedő állampolgárok.

A 60 keresztény többsége már al-Qaryatainba is menekültként érkezett: Szíriai északi részéből, Aleppó tartományból üldözte el őket az Iszlám Állam. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.