Videós bizonyíték került nyilvánosságra egy 2013-as rendőrségi lövöldözésről

2015 augusztus 7., péntek 4:13
141

Jonathan Ferrell egy 24 éves fekete férfi volt, akit 2013 szeptemberében 10 lövéssel ölt meg egy amerikai rendőr az Észak-Karolinai Charlotte-ban.

A felvételt az egyik, helyszínre érkező rendőrautó kamerája rögzítette, és látszik rajta, hogy Ferrell elsuhan az autó mellett, majd 12 lövés hallatszik. Közben azt kiabálják a férfinek, hogy „Le a földre!”. A 12. lövés után pedig hogy maradjon lent.

Később kiderült, hogy Ferrell fegyveretelen volt, és a rendelkezésre álló információk szerint autóbalesetet szenvedett, ehhez akart segítséget kérni. A rendőröket kihívó nő azzal telefonált be, hogy egy férfi megpróbálta betörni az ajtaját. A rendőrök szerint ez Ferrell lehetett, mert az autóbalesete után több helyen is segítséget akart szerezni, és nem ismerte a környéket. A férfi egyébként floridai volt, egy barátjánál járt Charlotte-ban, a rendőrség szerint füveztek egy, a balesethez közeli házban.

A Ferrellt meggyilkoló rendőrt Randall Kerricknek hívták és 2011-ben került a rendőrséghez. 12 lövést adott le, ebből 10 talált. A vele kiérkező két másik járőr szerint is túlreagált a helyzetet, a többiek maximum a sokkolóikat vették elő. Abban viszont több járőr is egyetértett, hogy Ferrell furcsán viselkedett és sokkos állapotban volt.

Az a videón is látszik, hogy Ferrell Kerrick felé tart, majd a másik két rendőr vallomása szerint a fekete férfi az első lövések után ráesett Kerrickre. Ferrek ezek után a rendpr felsőteste felé kúszott, mire Kerrick még többször belelőtt. Ezek után Ferrell egy darabig nem mozdult, majd mikor újra mozogni kezdett, Kerrick még kétszer belelőtt.

A fekete férfi családja már tárgyalt a rendőrséggel, kaptak is egy 2,25 millió dolláros, azaz mai árfolyamon kb. 641 millió forintos kártérítést. Most Kerrick tárgyalása zajlik. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt