Sundar Pichai a Google új vezérigazgatója

tech
2015 augusztus 10., 19:01
photo_camera Picai (via Wikipedia)

Larry Page egy blogposztban jelentette be, hogy alapjaiban fogják átalakítani az óriáscég vezetési struktúráját.

Pichai lesz az új CEO, és Page valamint a társalapító Sergey Brin hátrébb lépnek egyet a napi munkától, és egy Alphabet nevű ernyőszervezetet fognak vezetni, ami a Google és minden egyéb társszerveződés működését fogja átlátni. Pichai eddig az Android, Chrome és a Google Apps felelőse volt a cégen belül.

Pichai 1972-ben született Indiában, ott is tanult sokáig, csak a mesterdiplomáját szerezte a Stanford Egyetemen. 2004-ben csatlakozott a Google-hoz, a cég kliensszoftvereinek fejlesztésében volt fontos szerepe, a Google Drive fejlesztését is ő vezette. 2014-ben komolyan felmerült a neve, mint a Microsoft potenciális vezérigazgatója, de ebből végül nem lett semmi.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.